Tips för högskoleprovet

HögskoleprovetSka du skriva högskoleprovet? I sådant fall kan du läsa denna artikel som innehåller ett par bra tips inför högskoleprovet. Själva högskoleprovet består hur som helst av en verbal och en kvantitativ (matematisk) del, bägge dessa provdelar väger lika tungt så du måste ha såväl goda språkkunskaper som mattekunskaper för att lyckas bra. En omöjlighet?

Inte då – det är ingen som kräver att du ska skriva en roman som Per Anders Fogelström eller räkna ut avancerade matematiska funktioner, du behöver bara ha ett bra ordförråd och grundläggande mattekunskaper. Men hur ska man då göra om man inte är superbra på varken matte eller ord?

Ett bra tips är att använda sig av en övningsbok inför högskoleprovet – till exempel Högskoleprovet övningsbok. I Högskoleprovet övningsbok får du tips för alla delproven av högskoleprovet – även de så kallade nya delarna, MEK XYZ och KVA, som tillkom 2011.

Upplägget följer högskoleprovets upplägg, boken är indelad i två delar, en verbal och en kvantitativ. Den verbala delen har fokus på att förbättra ditt ordförråd och ge konkreta exempel på lösningsknep som hjälper dig i alla delprov. Meningskompletteringsdelen är särskilt komplett och välförklarad, men de andra delarna är också mycket bra.

Den kvantitativa delen av högskoleprovet övningsbok är också bra strukturerad och ger en komplett överblick över de kunskaper som behövs för att klara högskoleprovet. Boken fokuserar enbart på den matte som verkligen behövs för högskoleprovet, det lärs inte ut några onödiga ekvationer som man inte har nytta av, vilket är ett stort plus jämfört med t.ex. Den kompletta guiden till högskoleprovet.

Ännu ett jätteplus med denna bok är alla smarta lösningsknep och strategier, som vem som helst kan tillämpa. Tack vare dessa vet man exakt hur man bäst går till väga för att lösa de olika typerna av frågor, och dessutom kan man spara väldigt mycket tid – något som ju är en bristvara när det kommer till högskoleprovet!

26 Jul 2012