Bra ljud och mat till festen

Ska du ha en större fest? Två av de viktigaste sakerna för att en fest ska bli lyckad är:

- bra musik och bra ljud

- bra mat och service

Då det gäller musik kan man ju välja mellan att hyra in levande musik, vilket alltid är väldigt trevligt, men dels kan det vara svårt att få tag i något som passar och man måste oftast vara ute med väldigt god framförhållning för att kunna välja lite och inte tvingas ta första bästa… man kan klara sig lite billigare undan om man nöjer sig med en typ ”2-mans orkester” eller kanske nöja sig med en trubadur.

Det finns speciella sajter som förmedlar live band – sök på t.ex. ”levande musik till festen” men v ad som är lite förvånande är – att många av dem uppger inte på sajten VAR i Sverige de uppträder utan de har bara ett mobilnr, en hotmailadress vilket ju inte ger så mycket ledtrådar.

Om du inte har råd med eller inte vill ha levande musik – så kan du hyra all den ljudutrustning du behöver dvs. högtalare, mikrofon, stativ, kablar, mixer med ingångar för mikrofon, smartphone, surfplatta, mp3 spelare, dator mm.

Numera så får man också med adaptrar så att du kan koppla in smartphones eller surfplattor eller dator. Ett bra sätt är då att använda sig av Spotify (eller WIMP) så har du tillgång till en väldig massa bra musik.

Ofta kan man även hyra ljus typ discoljus.

Discoanlaggning.se är en sådan sajt där du kan hyra ljud- eller musikanläggningar. De finns i tre olika paket beroende på hur stor fest man skall ha. Hos dem kan man även hyra färdiga spellistor i Spotify.

När man jämför priser mellan olika sajter som hyr ut musikanläggningar är det bra att man även tar reda på om transport ingår samt om uppmontering och nedmontering ingår. Det är i och för sig inte så svårt att koppla ihop grejerna men som ansvarig för fetsen har man oftast en hel del annat att tänka på och ägna sin tid åt så det kan säkert vara skönt att veta att det redan är uppmonterat och testat och klart att börja använda. Kan ju bli lite pinsamt och stressigt om det inte fungerar när det är dags att dra igång musiken och dansen.

Så till den andra mycket viktiga punkter – nämligen maten.

En fest med dålig mat blir ingen höjdare hur bra musikanläggning man än har. Visst kan man försöka fixa mat och dryck själv, men det tar oftast en väldig massa tid, blir oftast inte så mycket billigare och framförallt inte lika gott och bra – som om man anlitar en professionell cateringfirma.

Jag har till flera fester anlitat Säbb & Blomqvist catering och har varit så nöjd med dem att jag även tagit deras härliga julbord nu några jular i rad. Det har hustrun särskilt uppskattat för då behöver ju inte hon (ja det är hon som stått för det mesta)ägna så mycket tid i köket vid jul. Och så gott dessutom!

De fina med ”Säbbens” catering är att de har många olika teman för t.ex. plock & mingel – här är bara några exempel:

Streetfood mingelsmaker, italienska mingelsmaker, thailändska, nordiska, medelshavs, societetsmingelsmaker mfl.

 

20 Oct 2014