Farsdagspresent

Fars dagFars dag är en sed över stora delar av världen där barn firar sina fäder. Den började i USA redan i början av 1900-talet, men kom till Sverige redan 1931. I vissa länder är det även en dag där man firar och skänker sina förfäder en tanke. Vilken dag om året det är skiljer sig i de flesta länder, men i Sverige firar vi fars dag den andra söndagen i november varje år. Precis som vid mors dag är det tid att visa uppskattning för den person som har gett dig livets gåva och som tagit hand om dig genom barndomen. Alla har vi en pappa, antingen i livet eller i himlen. Oavsett kan det vara mysigt att skänka en extra tanke under den här dagen till sin pappa. Pappor slutar ju inte vara pappor bara för att barnen blir vuxna! Att ge en liten farsdagspresent till sin egen pappa är ett uppskattat inslag oavsett ålder på både pappa och barn.

När fars dag närmar sig börjar många affärer att ge tips på bra farsdagspresenter. Både i butiker och i kampanjer på nätet kan man snubbla över vad de har ett erbjuda för farsdagspresent-förslag. Ofta handlar det om kalsonger eller strumpor, det är en typisk farsdagspresent. Yngre barn får ofta möjlighet på dagis eller skola att göra en egen teckning eller något annat pyssel till sin pappa. Det kan vara djupt uppskattat att få någonting som ens barn har lagt ner tid och energi på att göra enbart för en själv.

Är man en lite större släkt kan det vara kul att samlas och fira fars dag tillsammans, det finns ju trots allt några pappor i varje släkt. Kanske vill man äta middag ihop och fira, då blir det en upplevelse som blir en farsdagspresent i sig själv. Det blir garanterat en uppskattad farsdagspresent, samtidigt som man får en stund tillsammans hela släkten, något som kanske inte annars blir av allt för ofta annars.

Eftersom att fars dag alltid infaller på en söndag kan det vara mysigt att ge sin pappa lite uppskattning i form av en mysig frukost på sängen med en farsdagspresent på brickan. Kanske får mamma hjälpa till lite med kaffekokningen och tillagningen av frukosten, men låta barnet eller barnen vara avsändare. En kopp kaffe, lite frukost, en farsdagspresent och kanske en liten blomma i en vas på brickan kommer göra precis vilken fäder i världen till världens lyckligaste!

12 Sep 2014