Den nya iPaden har nått Sverige!

ipadNu har iPad 3, Apples nyaste version av iPad, nått Sverige! Mycket är likt från föregående iPad-modeller, men det finns en rad viktiga förändringar som gör iPad-upplevelsen ännu bättre. Bland annat är skärmen skarpare och har en bättre upplösning, vilket gör stor skillnad särskilt när man läser texter, även om man även får bättre bildkvalitet när det kommer till filmer och spel.

Dock drar den nya skärmen mer batterikraft. För att inte behöva minska batteritiden (ca 10 timmar) har batteriet gjorts större. Nackdelarna med detta är att den nya iPaden blir varmare än föregångaren, samt att det tar mycket längre tid att ladda batteriet. Dock är detta inte hela världen och vägs mer än väl upp av den förbättrade skärmen.

Nya iPad har fått kritik för att den inte har några nya och revolutionerande funktioner, att det bara är en lite tråkig uppgraderad version av den gamla iPad-versionen, vilket självklart är sant. Dock behöver man ju inte uppfinna hjulet på nytt varje gång som man lanserar en ny produkt, och den bättre skärmen är ett jätteplus.

Det största problemet är egentligen att iPad marknadsförs med stöd för 4G, trots att den inte har det i Sverige. Det svenska 4G-nätet ligger nämligen på ett annat frekvensband än det amerikanska, så än så länge går det bara att använda även den nya iPaden i 3G-nätet. Men annars är det en mycket bra produkt – en uppgraderad version av föregångaren!

29 Mar 2012