Fördelarna med att utveckla en webbsajt i Wordpress

WordpressWordpress är ett utmärkt verktyg att utveckla och underhålla webbsajter med. Det togs ursprungligen fram som ett s.k. publiceringsverktyg (CMS) och användes i början enbart av bloggare men efterhand som det vidareutvecklades och fler och fler s.k. plugins (tilläggsmoduler) togs fram så började det användas även för vanliga webbsajter/hemsidor.

Idag är det fler och fler som gått över till att utveckla nya webbsajter med WordPress och att gamla görs om med WordPress. EN av fördelarna är att det blir relativt enkelt för kunden att sedan underhålla webbsajten själv. En annan fördel är att Google gillar strukturen i WP så man har bra möjligheter att kunna få bra positioner i Google speciellt om man använder sig av något av de bra s.k. SEO plugins som finns.

Att utveckla en enkel webbsajt eller hemsida, med en ganska enkel design och inte några direkta speciella funktioner – är inte särskilt svårt i Wordpress. Det finns många färdiga gratis tema man kan använda och även en del lite mer avancerade som kostar pengar. Men vill man ha en lite mer personlig design och layout och kanske lite specialfunktioner – ja då blir det tyvärr lite svårare. Då behöver man behärska det s.k. css-språket så att man där kan styra hur design & layout skall se ut. Har man använt sig av en template och gör ändringar i den – så försvinner de tyvärr om man uppdaterar till en ny version av templaten.

Därför kan det trots allt vara bra att anlita någon som verkligen kan Wordpress utveckling . Jag vill här tipsa om WebSearchPro – en webbyrå i Stockholm och där projektledaren och designer sitter i Stockholm men där wordpress utvecklarna sitter i Nepal – upplärda av svenskar. På det sättet kan de hålla avsevärt lägre priser än webbyrån på Fina Gatan och jämfört med andra webbyråer också för den delen. Och de är duktiga – de har flera referensprojekt på sin hemsida från etablerade kunder. Kolla gärna med dem innan du springer iväg till första bästa webbyrå eller innan du lägger ner för mycket tid på att försöka själv och sedan kanske kör fast. Wordpress är ett jättebra verktyg och enkelt till en viss nivå men sedan kräver det också sin specialist kunskap för att resultatet skall bli riktigt bra – det är många som tyvärr inte inser det i tid.

8 Jan 2014