Gamla dörrar byttes ut mot inbrottssäkra

När vi fick nya säkerhetsdörrar i vårt område så valde man säkerhetsklass 4 på grund av både ekonomi och säkerhet. Vårt val blev Torterolo & Re säkerhetsdörrar då vi kunde få dem att efterlikna de tidigare med samma genuina stil. De gamla dörrarna var från när husen byggdes på 60 talet och då var väl inte kraven så höga och brottsligheten var säkert mycket lägre. Mer information om säkerhetsdörrarna finns här.

De nya dörrarna skall stå emot ett avancerat inbrottsförsök i minst 5 minuter med både kofot, borrmaskin och vad som nu kan användas för att forcera en ståldörr. Och det tycker jag känns tryggt, under den tiden så borde någon bli uppmärksammad på vad som pågår.

Vad gäller ekonomin så är det ju en investering för framtiden, man behöver inte byta dörrar på många många år och då är investeringen i hamn för längesen. Väl investerade pengar tycker alla hyresgäster då det inte bara handlar om säkerhet vad gäller inbrott.

Man ska ju även ta med de andra fördelarna som byte av säkerhetsdörr innebär, högre brandsäkerhet och bättre ljuddämpning. Sedan får man ju inte glömma att de är bra mycket snyggare och det finns många färger och olika träslag att välja på.

Och om man ska sälja sin lägenhet så är det ingen nackdel att man har fått en ny dörr, dels ger det hela området ett bättre rykte då det troligtvis inte kommer att ske några inbrott här och det påverkar ju även försäljningspriserna uppåt. Ett lyft för hela föreningen kan man säga.

27 Dec 2013