Gör en egen bok på nätet

Göra en egen bokHar du funderat på att göra en egen bok? Det är numera faktiskt ganska enkelt att göra din egen bok, tack vare internet och teknologiutvecklingen (numera gör digitaltryck det ekonomiskt möjligt att även trycka upp mindre upplagor). Det enda du egentligen behöver är ett manuskript - det kan vara såväl text som bilder, det kan vara en bilderbok, en barnbok, lite vad som helst. Det är helt upp till dig alltså.

Oavsett vad för typ av bok du vill göra så är det enklast, billigast och snabbast att göra din egen bok över internet. Det finns nämligen olika portaler där du kan ge ut din egen bok, Vulkan är den största av dem. Du laddar upp din fil och bestämmer till exempel om du vill ha hårdpärm (inbunden bok) eller mjukpärm (pocket), därefter trycks boken enligt dina önskemål. Eftersom Vulkan erbjuder både digitaltryck och offsettryck har du möjlighet att göra din egen bok både i liten upplaga som stor upplaga. En av de största fördelarna med digitaltryck är ju som bekant att det går att trycka små upplagor.

Detta är en stor fördel för dig som gör din egen bok, särskilt om det är en nischad bok som kanske bara planeras i en upplaga på 100 böcker. Det skulle bli oerhört dyrt med offsettryck, men med digitaltryck blir summan klart överkomlig.

Internet har underlättat inom många områden, och inom området egenutgivning har internet möjliggjort många tusentals författare förverkliga deras drömmar om att göra sin egen bok. Om du går i liknande tankar, vänta inte utan slå till redan idag - du är bara några musklick ifrån att förverkliga din dröm och ta steget till att bli en publicerad författare!

10 May 2014