Internet och linser

linsInternet har på sitt sätt revolutionerat linsvärlden - svunnen är den tiden då kontaktlinser bara kunde köpas hos optikern, numera går det bra att handla på nätet istället och få linserna levererade direkt hem till dig. Dessutom klart billigare än om du köper i en "riktig" butik.

Det finns en rad anledningar till att internetbutiker kan hålla lägre priser, det rör sig om allt från billigare lokalhyror/lagerhyror till smidigare logistiklösningar, större försäljningsvolymer (vilket låter pressa priset hos leverantörerna) och mindre personalkostnader, då det krävs färre antal personer för att driva en nätbutik än det krävs för att ha en fysisk butik. Å andra sidan har nog de flesta näthandlare än större marknadsföringsbudget än många optiker, de kan ju inte locka in folk "från gatan" på samma sätt som en fysisk butik kan.

Hur som helst, den största anledningen till att nätet tar över mer och mer när folk ska skaffa nya linser är priset och tillgänligheten. Däremot så bör man fortfarande gå till optikern första gången man ska använda linser, eller om man har några frågor eller är osäker på något. I detta fall kan det faktiskt vara skadligt att lita på internet, eftersom det är svårt att få klara besked och då många myter frodas på nätet. Så om du bara ska köpa linser, gör det online, men om du vill få svar på frågor - besök din optiker!

10 Sep 2013