Komma igång med firman och bokföringen

bokföringAtt vara företagare kan vara kul och spännande och erbjuda mängder med utmaningar och möjligheter. Du har chansen att genomföra den där drömmen som du tänkt på och styra helt och hållet själv över ditt arbetsliv. Men att vara företagare innebär också ett ansvar att redovisa vad du egentligen gör i företaget i din bokföring vilket inte alltid är lika roligt. Här gäller det att göra dessa processer så smidiga som möjligt.

Registrera Firman och hålla koll på kassaboken

Du har kanske registrerat en ny firma och har fullt upp med att marknadsföra dig eller köpa in nya varor. I denna tid av företagandet kanske du inte är alltför sugen på att hålla koll på alla fakturor, kvitton och överföringar. Det är helt enkelt ingenting som för din firma framåt.

Här gäller det att hitta så smidiga och enkla system som det bara går för din dagliga bokföring. Att ha så många automatiserade processer för administrationen som möjligt är inte bara smidigt utan bland det viktigaste för att du skall lyckas med företagandet och ha möjlighet att skala upp din affär. Att då spendera de där 100 - 200 kr varje månad på ett bokföringsprogram är därför inte en onödig utgift utan något som faktiskt möjliggör bättre och fler inkomster. Se därför till att så tidigt som möjligt i ditt företagande införskaffa ett program där det går snabbare att hålla koll på siffrorna.

Enskild Firma eller Aktiebolag

Idag är det enkelt att starta ett aktiebolag och summan som krävs vid uppstarten har sänkts från 100 000 kronor till 50 000 kr och man behöver inte ha en revisor om man inte omsätter mer än 3 miljoner per år. Med ett bokföringsprogram kan du alltså sköta all din bokföring själv även om du har ett aktiebolag istället för en enskild firma.

Läs gärna mer om bokföringsprogram på bokforingsprogram24.se

22 Jun 2012