Säkra köksgolv

Säkert köksgolvDet är viktigt att golven är säkra i varje hem. Detta ser till att man minimerar riskerna för halka och olyckor i hemmet. Även om golven är våta så är det bra om man ändå kan gå säkert på dem. Säkerhetsgolv tillverkas ofta av plast eller vinyl. Det finns ett mycket stort utbud av golv så det är lätt att hitta ett golv som passar bra in med din inredning. En del av de nyare säkerhetsgolven är väldigt snygga så att lägga ett säkert golv i ditt hem kan förbättra både säkerheten och utseendet.

Det viktigaste rummet att ha säkra golv i är köket. Där är det lätt hänt att det förekommer spill och liknande vilket kan orsaka halka. Det är den plats i hemmet där det oftast förekommer halkolyckor. Ett halkfritt golv i ditt kök kan ge dig både sinnesro och säkerhet. Det finns golv med fina mönster och snygga färger vilket komma göra att ditt golv både är säkert och snyggt. Många av de säkerhetsgolv som är tillverkade för köket innehåller ett specialämne som gör att golvet motverkar bakterier och svamp. Detta kan vara bra att ha i köket och ser till att det är ett kök med bra hygien. Golven är väldigt tåliga och kommer att hålla ditt kök säkert i många år. De är också lätta att rengöra, bara spola golvet med vatten så är du klar.

Altro är en tillverkare av säkra köksgolv

Altro har tillverkat säkra golv i mer än 50 år. Deras lösning på säkra köksgolv är ett plastgolv som innehåller friktionskorn. Friktionskorn gör så att hela golvet blir säkert att gå på, även om golvet är slitet. Det går också väldigt lätt att städa av ett plastgolv. Till motsats mot ett golv av klinkers, så går ett plastgolv aldrig i bitar. Om ett golv i köket går i bitar så är det lätt hänt att det bildas ohygieniska fläckar på golvet av bakterier och svamp. Förutom att de är en hälsofara så kan de också skapa hala fläckar på golvet. Det är viktigt att sådant inte kan uppstå i köket. Altros säkerhetsgolv av plast har dessutom inga skarvar där bakterier kan få fäste. Golvet är behandlat med ett medel som dödar både svamp och bakterier. Säkerhetsgolvet är helt ogenomträngligt och vattentätt. Om någon spiller mat, vin, vatten eller olja på golvet så kan man ändå utan att riskera att falla gå på golvet efteråt. Läs mer här om halkfria golv:

http://www.altro.se/Arbetssakerhet-for-ditt-eget-basta/Riskfaktorer.aspx

20 Apr 2013