Säljträning – Absolut viktigt

8020A och O i ett företag är att dra in pengar för att kunna växa och investera. Drar du in mycket pengar kommer du kunna växa i den tackten som är möjlig. Men säljträning blir säljare vassare och kan ofta prestera bättre då de trivs på jobbet. Nedan kommer tre anledningar varför du bör ta säljträning:

1. Säljträning ökar inkomsterna

Som jag var inne på innan så ökar säljträning inkomsterna då man drar in fler sälj. Detta säger sig själv egentligen. Men viktigt är att man inte tror att man är en perfekt säljare, alla kan lära sig något även av den mes oerfarna säljaren – bara man lyssnar tillräckligt noga. Sen finns det dem som jobbar med försäljning och att man inte kan lära sig ett och annat av dem är inte troligt.

2. Mer sälj ger gladare personal

Dina säljare jobbar med att dra in försäljning. De blir glada när de säljer. Blir de duktiga på att sälja kommer de därför bli ännu gladare då intervallen mellan säljen blir kortare.

Överst på listan av vad en anställd vill ha är inte betalt, utan en möjlighet att utvecklas i ett företag. Låt dem utvecklas, så kommer de bli mer nöjda och företaget kommer få fler sälj.

3. Säljavdelningen är ansiktet utåt

Ansiktet utåt som kunder ser är oftast säljavdelningen. Har du en säljavdelning som kan avläsa kundens behov och bemöta dem på rätt sälj får du ofta merförsäljning och kunden kommer tänka på er om det blir aktuellt längre fram.

Du kan läsa mer om säljträning här.

10 Apr 2013