Skidsemester till Alperna

AlperAlperna piggar upp

Vår vinter är lång och det gäller att planera in uppiggande händelser för att inte låta mörkret få grepp om ens livslusta. En skidsemester till Alperna är en typisk sådan händelse; i Alperna är vintern ljus, lätt och trevlig - och ger möjlighet att flyga nedför gnistrande puderbackar.

Har man aldrig varit i Alperna så känner man säkert att våra egna skiddestinationer räcker gott och väl, men ett besök i denna enorma, centraleuropeiska bergskedja räcker för att övertygas om motsatsen. Alltså, svenska fjäll är charmiga på sitt vis och helt klart bättre än ingenting, men Alperna spelar i en liga för sig.

Skidåkning, fest och vackra miljöer

De flesta som reser till Alperna gör det för att de älskar att åka skidor eller snowboard, men man får så mycket annat på köpet! Afterskin i många Alporter är klassade som världens bästa, här kan man dansa under stjärnklar himmel, umgås med vänner och stifta nya bekantskaper. Stämningen i Alperna är hög hela säsongen igenom.

Eftersom Alperna är sydligare beläget än Sverige så är det ljust här längre och solen är skarp över de snöklädda bergen. Man hinner med massor av skidåkning även om man inte orkar masa sig upp i ottan.

Beställa sin alpresa

Man kan beställa sin alpresa på flera olika sätt. Antingen är man en person som gillar att planera och då är man ute i god tid och komponerar sin resa själv. Är man mer av en impulsiv person hoppas man på billiga sista-minutenpaket till Alperna.

Utrustning går att hyra på plats i Alperna och liftkort ingår ofta i paketresor. Vad en Alpresa kostar varierar kraftigt, men är man uppmärksam kan man komma över riktiga fyndresor!

Populära skiddestinationer i Alperna är:

  • Verbier
  • Val d´Isère
  • St. Anton
  • Chamonix
  • Davos

10 Jan 2014