Skydda dina däck med fälgar

Köpa fälgar onlineNär man ser en bil vars fälgar sitter på plats med plastremsor så kan man ju bara gissa hur det ser ut under huven. När en fälg är trasig så ska man inte hålla på och laga den med Karlssons klister. Antingen kan man ta av den och hoppas att sommardäck och vinterdäck kommer att klara av det extra slitage som de utsätts för. Ännu bättre är det att skaffa nya fälgar. Det här kan man ju passa på och göra då man skaffar nya däck, detta så att man säkrar sig om att få rätt modell och storlek.

Hjul som mår bra

Faktum är att fälgarna påverkar hur hjulen mår. Oavsett om man kör med dubbdäck eller vanliga vinterdäck så kommer en hel del saker att påverka hur hjulen och däcken mår. Här ingår:

  • Vinterns klimat och snöslask
  • Salt och sand

  • Vägar med hål

  • Vägar med skarpa svängar

  • Ojämn parkering

Under sommaren så slipper man kanske salt, sand och annat som är en del av vinterlandskapet men sommardäcken kommer också att utsättas för väglag som skvätter damm och smuts som tar sig in i hjulhusen. Med en bra fälglösning så motverkar man detta och det betyder att hjulen får ett längre och friskare liv som bidrar till säkrare körning.

Tips och råd

Om man handlar däck online så kan man samtidigt passa på att få tips och råd om saker som fälgar. Bra däckbutiker på nätet kan inte bara ta fram rätt modeller av fälgar, de kan också ge tips om fälgskötsel och annat som gör att ens bil och hjul mår riktigt bra. Bilar förlorar ju sitt värde så snabbt och då kan man verkligen se det som en investering att sörja för att däcken och hjulen inte slits ut i förtid.

30 Mar 2014