Tips för hur du fyndar på nätet

ConverseskoSom konsument är du generellt sett ute efter en enda sak när du handlar kläder och det är att få kvalitet (rätt varumärke) till ett så bra pris som möjligt. Naturligtvis finns det stora skillnader mellan konsumenterna men den generella bilden tenderar att vara att ett visst varumärke lockar till köp – varför outlets online har blivit väldigt populärt. Men för att få dessa plagg till så bra pris som möjligt så finns det en hel del knep att ta till.

Att handla kläder på nätet är enkelt och smidigt men framförallt är det billigt. Nedan finner du några tips för hur du kan göra det ännu billigare.

Använd kuponger

Som du kanske har märkt i många webbutiker så finns det ofta ett litet fält där det står rabattkupong eller rabattkod som man kan ange. Problemet brukar ju oftast vara att man inte har en sådan vilket kan skapa lite irritation. Det behöver du dock inte vara då det oftast finns tillgängligt på flera platser på internet. Ett tips är att använda en sökmotor och sedan ta och söka på webbutikens namn plus ”rabattkupong” eller ”rabattkod”. Har du tur får du upp en kod som du kan använda och få en bra rabatt på kläderna.

Handla från utlandet

En bra idé för att spara pengar kan vara att handla från utlandet. Om du hittar en produkt som du gärna vill ha så kan du söka upp denna på en butik som ligger i ett annat land. Det kommer med all sannolikhet bli mycket billigare att beställa från ett annat land än från Sverige. Exempelvis Converse skor kan vara så mycket som femtio procent billigare vilket gör att man kan spara väldigt mycket pengar. Kom dock ihåg att det kan vara krångligt att returnera produkter till försäljare i utlandet så tänk noga igenom beslutet innan du gör din beställning.

Vänta på kampanjer

Precis som i fysiska butiker så har även de virtuella butikerna på nätet kampanjer vid olika tillfällen. Dessa brukar nästan alltid sätta igång vid samma tidpunkt vilket gör att det är ganska enkelt att tajma dessa och försöka fynda loss något som passar dig. Ska du exempelvis ha en vinterjacka är det betydligt bättre att köpa denna efter jul när kampanjerna börjar än att köpa den innan då det kommer vara mycket dyrare.

19 Oct 2012