Vågar man lita på faktureringsprogram online?

”I molnet” – det har blivit någon form av modeord på sistone. Allt ska ligga ”i molnet”, alltså inte på ditt egna nätverk eller din egen dator, utan hos någon som tillhandahåller en onlinetjänst. Så också faktureringsprogram. Men vågar man verkligen ha sin fakturering ”i molnet”, vågar man använda ett online faktureringsprogram?

Egentligen – varför inte? Det är ju ingen som tycker att ens mejl är i osäkerhet bara för att man använder Gmail eller Hotmail, eller hur? Tvärtom kanske det känns säkrare, eftersom det trots allt är mindre risk att deras servrar kraschar och att dina känsliga mejl försvinner än om du har servern på ditt interna nätverk.

Det är i princip samma sak med faktureringsprogram online – nästan alla körs på kraftfulla servrar, har daglig backup, säker datahantering och en rad andra funktioner som gör att det nästa är säkrare att sköta din fakturering via nätet.

Eftersom alla seriösa faktureringsprogram erbjuder en gratis testperiod kan du bekanta dig med det valda programmet och prova på hur det fungerar. Du kan också mejla supporten och fråga hur företaget jobbar med datasäkerhet – om du inte är nöjd med svaret är det bara att byta faktureringsprogram!

Så egentligen finns inget att oroa dig över när det kommer till fakturering ”i molnet” – faktureringsprogram online är ofta mer pålitliga än lokala motsvarigheter!

2 Oct 2012